Klek

U nedjelju 12. prosinca se priprema Stoljetni pohod na Klek pod vodostvom HPD Klek, a koji će sve sudionike odvesti u carstvo vještica 🧙‍♀️🧙‍♂️ i vila na svoju stoljetnicu, kako postojanja tako i alpinizma 🥾 u Hrvatskoj, a Ogulin je poznat i kao kolijevka planinarstva.

Pratite naše stranice. Sljedećih dana objavljujemo više informacija 🤗
Osim uspona na Klek 🏔🥾 imat ćete priliku položiti vozački ispit za metlu 🧹 jer ipak se nalazite u carstvu vještica. Kako bi doživljaj bio potpun također ćete imati priliku čuti priče naše poznate spisateljice Ivane Brlić Mažuranić 👸👼. Najbržih 300 imat će priliku zagrijati se uz planinski čaj na vrhu, lovački gulaš na cilju te prigodnu majicu. 👕 Trebali li Vam više razloga za posjet ovom magičnom gradu u srcu Hrvatske? 😁

Klek je istaknuta planina 🏔 na rubu Velike Kapele, iznad grada Ogulina. To je jedno od najatraktivnijih i najpopularnijih planinskih odredišta u Hrvatskoj. Ima oblik 3-4 km dugog hrpta strmih strana, na čijem vrhu je 200 metara 🗻 visoka stjenovita glava. Klekova stijena ispod vrha bila je prva škola hrvatskih alpinista i u njoj je izveden velik broj prvenstvenih penjačkih uspona. Na vrhu treba izbjegavati približavanje rubu stijene jer to može biti pogibeljno. (Izvor: Klek – vrh – Hrvatski vrhovi – Hrvatski planinarski savez (hps.hr))

Itinerer

  • 7:30 polazak iz Karlovca (autobusno stajalište kod zgrade suda)
  • 7:45 polazak iz Duge Rese (parkiralište kod hotela Duga Resa)
  • 9:00 polazak prema vrhu Kleka (iz Bjelskog)

  • 11:00 dolazak do planinarskog doma na Kleku

  • 12:00 osvajanje vrha Klek

  • 12:30 vraćanje u Bjelsko

  • 15:00 polazak kući

Organizirani prijevoz

Turistička zajednica Karlovačke županije organizira prijevoz autobusom iz Karlovca. Autobus polazi u nedjelju u 7:30 ispred zgrade suda u Karlovcu i u 7:45 staje u Dugoj Resi na parkiralištu kod hotela Duga Resa. Prijevoz je besplatan, a možete se prijaviti putem obrasca u nastavku.