Nezaboravna su iskustva raftinga, kajaka i kanuinga na predivnim rijekama Karlovačke županije, čijih 200 kilometara toka su savršena za uzbudljive i istovremeno opuštajuće pustolovine. Čemu uživati u rijeci samo s obala, kada se možete spuštati brzacima i slapovima, zašto se ograničavati cestama kada se do čarobnih kutaka možete spustiti čamcem? Kupa, Korana, Mrežnica i Dobra sve vam to nude, kao još malo koja rijeka u Hrvatskoj.

Dobra je najduža hrvatska ponornica, koja nakon poniranja u Ogulinu izvire kod sela Gojak, gdje pojačana vodom Zagorske Mrežnice čini najuzbudljiviju rafting dionicu u Hrvatskoj. Spust do mosta u Trošmariji izazov je za sve ljubitelje divlje vode. Vrhunac je pustolovine suvremenog splavarenja u čamcima na napuhavanje, koji svakako treba doživjeti isključivo pod stručnim vodstvom skipera, spust niz najveći slap Buk.

Veličanstvenu ljepotu i moć rijeke te ushićenje divlje vode osjetit ćete i na Korani, od mlinicama okrunjenih slunjskih Rastoka pa do Veljuna; u rano proljeće i jesen brzaci i slapovi bogati vodom su najbolja pozivnica za ljubitelje raftinga. Vode Korane nizvodno od Veljuna pa sve do Karlovca teku kroz slikovitu dolinu te privlače ljubitelje mirnijih voda.

Mrežnica pak na putu kroz stjenovite klance i cvjetne livade mami kanuiste svojom plavozelenom bojom, sedrenim slapovima, otočićima i rukavcima, tragovima ljudskog rada i tradicije, od starih vodenica pa do najdužeg drvenog mosta u Hrvatskoj (208 metara) kod auto-kampa “Slapić” u Belavićima.

Kupa, najduža karlovačka rijeka, odlična je za višednevna spuštanja, uz kampiranje na obalama. Dok je u Gorskom kotaru brza i hladna ljepotica strmih obala, nizvodno od Ozlja razlijeva se u pitomu nizinsku rijeku. Osim po rijekama, u opuštajućoj vožnji kanuom ili kajakom možete uživati i na jezeru Sabljaci kod Ogulina. Ljeti je sastavni dio ovih izleta kupanje, najčešće uz zapjenjene slapove. Na obala rijeka i “Ogulinskog mora”, nakon vesele pustolovine na vesla, godit će vam odmor i prijati ukusni obroci, uz umirujući šum vode i pogled na živopisne krajolike.

kanu
f

Turistički centar Mirjana Rastoke

Adresa: Nikšić 101, Slunj
Tel: +38547787205
Mob: +385 98214658
Email: info@mirjana-rastoke.com
Web: www.mirjana-rastoke.com

f

TERRA CROATICA OUTDOOR COMPANY

Adresa: Dubovac 11, Karlovac
Mob: +385 91 413 3920
Email: info@raft.com.hr
Web: www.raft.com.hr
f

4 Rijeke Pustolovine

Adresa: Belaj 61, Duga Resa
Tel: +385 91 474 8377
Email: mmihajli@globalnet.hr
Web: https://4river-adventure.com/

f

Raftrek Travel

Bencekovićeva 19 , 10 000 Zagreb, Croatia
Mob: +385 91 3130 010
E-mail: contact(at)raftrek.com

web: https://raftrek.com/

f

Croatia Open Land Tours

Adresa: Kamensko 6a, Karlovac
Tel: +385 99 548 4002
Email: info@croatia-open-land.com
Web: http://www.croatia-open-land.com/
f

KAMAT ADVENTURE

Adresa: Senjska 1 H, Karlovac
Tel: +385 98 977 5546
E-mail:  info@kamatadventure.com
Web: www.kamatadventure.com/
f

Carpio Sport d.o.o.

Adresa: Pravutina 52 a, Žakanje
Web: kanuing-kupa.com

f

Huck Finn Adventure Travel

Adresa: Grada Vukovara 271, 10000 Zagreb, Duga Resa
Tel: +385 1 618 33 33
Email: info@huckfinncroatia.com
Web: http://www.huckfinncroatia.com/