• Destinacije
    • Gradovi i općine
    • Atrakcije
    • Stari gradovi
  • Što raditi
    • Aktivni odmor
    • Izleti s djecom
    • Enogastronomija
      • Gastronomija
      • Vinarije i destilerije
    • API turizam
    • Vjerski turizam
      • Nacionalno svetište svetog Josipa
      • Svetkovine
    • Sport i rekreacija
    • Kongresi i skupovi
    • Kultura i umjetnost
    • Kad putovati?
      • Proljeće
      • Ljeto
      • Jesen
      • Zima
  • Događanja
    • TOP događaji
    • Nadolazeći događaji
  • Putne informacije
    • Servisne informacije
      • Valuta u Hrvatskoj
      • Zdravlje i sigurnost
      • Veterinarske ambulante
    • Prometne informacije
      • Dolazak u županiju
      • Putovanje unutar županije
      • Parking
      • E punjači
      • Stanje na cestama
    • Turistički vodiči
    • Restorani
    • Smještaj
      • Hoteli
      • Apartmani
      • Kampovi
      • Robinzonski smještaj
      • Ruralni turizam
      • Ostali objekti
      • Vaš domaćin
facebook facebook instagram youtube
hrv

/

eng
search
mobile-menu-icon
mobile-menu-icon
tz-karlovačke-županije

Kako Vam možemo pomoći?

Pretraži
  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Istakni poveznice
  • Vrati izvorno

Basa s projom

Sastojci ( za 4 osobe):

  • 3 l mlijeka (po mogućnosti domaće mlijeko)
  • 1 jogurt
  • sol
  • 2-3 žlice kiselog vrhnja (domaće)

Mlijeko zagrijte do vrenja, a zatim ga ohladite tako da da bude toplo, ali ne prevruće. U toplo mlijeko umiješajte jogurt. Posudu pokrijte poklopcem i omotajte u krpu ili platneni stolnjak da se mlijeko brže skiseli. Ostavite na toplom mjestu da se kiseli (4-5 sati) ili preko noći. Ukiseljeno mlijeko stavite u gustu gazu ili platnenu vrećicu da se cijedi sve dok u gazi ne ostane čvrsti sir. Cijeđenje je gotovo kad iz vrećice više ništa ne kaplje. Ako želite tvrđi sir, ostavite ga da se duže cijedi.

Dobiveni čvrsti sir istresite u posudu, posolite i dobro promiješajte jer je basa na vrhu suša nego na dnu. Dodajte kiselo vrhnje pa zajedno izradite u kremastu masu.

Za piće uz ovo jelo preporučamo:

  • Karlovačko pivo
previous-button next-button
tz-karlovačke-županije
croatia full of life
KONTAKT

Haulikova 14

47000 Karlovac

OIB: 53888549010

TEL: +385 95 615 3200

EMAIL: info@tzkz.hr

TURISTIČKA ZAJEDNICA
Vijesti Kontakt Dokumenti PRESS
POSJETI NAŠE KANALE
youtube facebook instagram

PRAVILA O KOLAČIĆIMA PRAVILA PRIVATNOSTI UVJETI KORIŠTENJA IZJAVA O DIGITALNOJ PRISTUPAČNOSTI

 
Izrada Novena