• Destinacije
    • Gradovi i općine
    • Atrakcije
    • Stari gradovi
  • Što raditi
    • Aktivni odmor
    • Izleti s djecom
    • Enogastronomija
      • Gastronomija
      • Vinarije i destilerije
    • API turizam
    • Vjerski turizam
      • Nacionalno svetište svetog Josipa
      • Svetkovine
    • Sport i rekreacija
    • Kongresi i skupovi
    • Kultura i umjetnost
    • Kad putovati?
      • Proljeće
      • Ljeto
      • Jesen
      • Zima
  • Događanja
    • TOP događaji
    • Nadolazeći događaji
  • Putne informacije
    • Servisne informacije
      • Valuta u Hrvatskoj
      • Zdravlje i sigurnost
      • Veterinarske ambulante
    • Prometne informacije
      • Dolazak u županiju
      • Putovanje unutar županije
      • Parking
      • E punjači
      • Stanje na cestama
    • Turistički vodiči
    • Restorani
    • Smještaj
      • Hoteli
      • Apartmani
      • Kampovi
      • Robinzonski smještaj
      • Ruralni turizam
      • Ostali objekti
      • Vaš domaćin
facebook facebook instagram youtube
hrv

/

eng
search
mobile-menu-icon
mobile-menu-icon
tz-karlovačke-županije

Kako Vam možemo pomoći?

Pretraži
  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Istakni poveznice
  • Vrati izvorno

Juha od vrganja

Sastojci: (za 4 osobe)

  • 8 g suhih vrganja
  • 100 g svježih vrganja
  • 50 g svinjske masti
  • 100 g luka
  • 1 lovorov list
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 češanj češnjaka
  • papar, sol
  • peršinovo lišće
  • 40 g brašna
  • 200 g krumpira
  • 1l povrtnog temeljca


Suhe vrganje namočite u toploj vodi. Na zagrijanoj svinjskoj masti popecite sitno nasjeckani luk dok ne postane staklast.  Dodajte cijeli češnjak i lovor. Kad luk omekša i počne se pretvarati u pire, dodajte narezane svježe vrganje, suhe vrganje i krumpir narezan na sitne kockice.

Sve zajedno miješajući pirjajte na laganoj vatri, podlijete vinom i nastavite pirjati dok vino ne ispari te ostane samo aroma. Nakon toga pospite brašnom, lagano upržite, zalijte temeljcem i nastavite kuhati dok svi sastojci ne omekšaju, a juha postane kremasta.

Juhu od vrganja pospite nasjeckanim peršinom i poslužite s kiselim vrhnjem.

Za piće uz ovo jelo preporučamo:

  • Karlovačko pivo
previous-button next-button
tz-karlovačke-županije
croatia full of life
KONTAKT

Haulikova 14

47000 Karlovac

OIB: 53888549010

TEL: +385 95 615 3200

EMAIL: info@tzkz.hr

TURISTIČKA ZAJEDNICA
Vijesti Kontakt Dokumenti PRESS
POSJETI NAŠE KANALE
youtube facebook instagram

PRAVILA O KOLAČIĆIMA PRAVILA PRIVATNOSTI UVJETI KORIŠTENJA IZJAVA O DIGITALNOJ PRISTUPAČNOSTI

 
Izrada Novena