• Destinacije
    • Gradovi i općine
    • Atrakcije
    • Stari gradovi
  • Što raditi
    • Aktivni odmor
    • Izleti s djecom
    • Enogastronomija
      • Gastronomija
      • Vinarije i destilerije
    • API turizam
    • Sport i rekreacija
    • Vjerski turizam
      • Nacionalno svetište svetog Josipa
      • Svetkovine
    • Kongresi i skupovi
    • Kultura i umjetnost
    • Kad putovati?
      • Proljeće
      • Ljeto
      • Jesen
      • Zima
  • Događanja
    • Nadolazeći događaji
    • TOP događaji
  • Putne informacije
    • Servisne informacije
      • Valuta u Hrvatskoj
      • Veterinarske ambulante
      • Zdravlje i sigurnost
    • Prometne informacije
      • Dolazak u županiju
      • Putovanje unutar županije
      • Parking
      • E punjači
      • Stanje na cestama
    • Turistički vodiči
    • Restorani
    • Smještaj
      • Hoteli
      • Apartmani
      • Kampovi
      • Robinzonski smještaj
      • Ruralni turizam
      • Ostali objekti
      • Vaš domaćin
facebook facebook instagram youtube
hrv

/

eng
search
mobile-menu-icon
mobile-menu-icon
tz-karlovačke-županije

Kako Vam možemo pomoći?

Pretraži
  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Istakni poveznice
  • Vrati izvorno

Nabodeni srneći but s njokima od bundeve

Sastojci (za 6 osoba):

  • 1,2 kg srnećeg buta bez kostiju
  • 200 g špeka
  • 500 g luka
  • 200 g mrkve
  • 100 g celera
  • 200 g svježe rajčice
  • 100 g suhih šljiva
  • 100 g svinjske masti
  • 2 lista lovora
  • 1 ljuta papričica
  • 300 ml crnog vina
  • 1l mesnog temeljca
  • sol

Njoki od bundeve:

  • 500 g bundeve
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 50 g maslaca
  • 2 jaja
  • sol

Srneći but koji je prethodno odstajao 24 sata u marinadi za divljač, nabodite špekom pa ga sa svih strana zapecite na vrućoj svinjskoj masti. Dodajte korjenasto povrće, suhe šljive i rajčicu (sve narezano na veće komade) te lovor i ljutu papričicu.

Lagano pirjajte u poklopljenoj posudi u vlastitom soku. Nakon 45 minuta počnite podlijevati temeljcem. Potkraj pirjanja dodajte crno vino. Kad meso omekša izvadite ga iz posude, povrće usitnite štapnim mikserom da se dobije fini umak i po potrebi ga posolite.

Priprema njoka: Bundevu očistite od kore i koštica, skuhajte je u vrlo malo vode, više na pari. Tako kuhanu bundevu protisnite, dodajte kukuruzno i oštro brašno, maslac i jaje te zamijesite kompaktno tijesto. Od pripremljenog tijesta oblikujte njoke koje potom skuhajte u puno posoljene vode.

Srneći but narežite na tanke odreske, prelijte umakom, a uz njega poslužite kuhane njoke od bundeve.

Za piće uz ovo jelo preporučamo:

  • Crno vino – Pinot crni, Zweigelt
previous-button next-button
tz-karlovačke-županije
croatia full of life
KONTAKT

Haulikova 14

47000 Karlovac

OIB: 53888549010

TEL: +385 95 615 3200

EMAIL: info@tzkz.hr

TURISTIČKA ZAJEDNICA
Vijesti Kontakt Dokumenti PRESS
POSJETI NAŠE KANALE
youtube facebook instagram

PRAVILA O KOLAČIĆIMA PRAVILA PRIVATNOSTI UVJETI KORIŠTENJA IZJAVA O DIGITALNOJ PRISTUPAČNOSTI

 
Izrada Novena