• Destinacije
    • Gradovi i općine
    • Atrakcije
    • Stari gradovi
  • Što raditi
    • Aktivni odmor
    • Izleti s djecom
    • Enogastronomija
      • Gastronomija
      • Vinarije i destilerije
    • API turizam
    • Sport i rekreacija
    • Vjerski turizam
      • Nacionalno svetište svetog Josipa
      • Svetkovine
    • Kongresi i skupovi
    • Kultura i umjetnost
    • Kad putovati?
      • Proljeće
      • Ljeto
      • Jesen
      • Zima
  • Događanja
    • Nadolazeći događaji
    • TOP događaji
  • Putne informacije
    • Servisne informacije
      • Valuta u Hrvatskoj
      • Veterinarske ambulante
      • Zdravlje i sigurnost
    • Prometne informacije
      • Dolazak u županiju
      • Putovanje unutar županije
      • Parking
      • E punjači
      • Stanje na cestama
    • Turistički vodiči
    • Restorani
    • Smještaj
      • Hoteli
      • Apartmani
      • Kampovi
      • Robinzonski smještaj
      • Ruralni turizam
      • Ostali objekti
      • Vaš domaćin
facebook facebook instagram youtube
hrv

/

eng
search
mobile-menu-icon
mobile-menu-icon
tz-karlovačke-županije

Kako Vam možemo pomoći?

Pretraži
  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Istakni poveznice
  • Vrati izvorno

Štrudla od jabuka

Tijesto:

  • 300 g brašna za vučena tijesta
  • 200 ml mlake vode
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica octa
  • 1 mala žličica soli

Nadjev:

  • 1 kg kiselih jabuka
  • 100 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • cimet u prahu
  • šećer u prahu za posipanje

Od brašna, ulja, octa, soli i mlake vode umijesite glatko tijesto koje potom podijelite na dva jednaka dijela.
Tijesta pokrijte pa ih ostavite da odstoje oko jedan sat.
Nadjev pripremite tako da jabuke očistite od kore i koštica, naribajte ih, dodajte šećer, vanilin šećer i cimet pa sve zajedno izmiješajte.
Odstajalo tijesto razvucite na platnenom stolnjaku (bez prethodnog miješenja) na debljinu papira. Po površini tijesta pokapajte rastopljeni maslac. Na polovinu tijesta stavite polovicu nadjeva od jabuka i zarolajte u savijaču. Isti postupak ponovite i s drugim komadom tijesta. Pripremljene savijače složite u namašćen pleh i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180˚C 40 minuta. Vruću savijaču pospite šećerom u prahu.
Savijače malo ohladite, narežite i poslužite.

Za piće uz ovo jelo preporučamo:

  • Bijelo vino – Muškat, Traminac
previous-button next-button
tz-karlovačke-županije
croatia full of life
KONTAKT

Haulikova 14

47000 Karlovac

OIB: 53888549010

TEL: +385 95 615 3200

EMAIL: info@tzkz.hr

TURISTIČKA ZAJEDNICA
Vijesti Kontakt Dokumenti PRESS
POSJETI NAŠE KANALE
youtube facebook instagram

PRAVILA O KOLAČIĆIMA PRAVILA PRIVATNOSTI UVJETI KORIŠTENJA IZJAVA O DIGITALNOJ PRISTUPAČNOSTI

 
Izrada Novena