Video | Visit Karlovac County

Format: Video

Ivanina kuća bajke

Ivanina kuća bajke jedinstven je u svijetu multimedijalni i interaktivni centar za posjetitelje u kojem je Ivana Brlić – Mažuranić, rođena u Ogulinu, sa svojim likovima iz Priča iz davnine domaćica bajkama i bajkopiscima. Smještena u drevnom Frankopanskom kaštelu, sastoji se od multimedijalne stalne izložbe, biblioteke, multifunkcionalnog prostora za radionice i suvenirnice.

Read More

Tenis centar Brig

Tenis centar Brig u naselju Mrežnički Brig nalazi se na samoj obali rijeke Mrežnice. Raspolaže s pet dvokrevetnih soba za odmor prve kategorije, a nudi i mogućnost korištenja apartmanskog smještaja. U okviru centra je restoran u čijoj su ponudi vrhunski pripremljena domaća jela. U okviru centra nalazi se predivno kupalište, stari mlin, a raspolaže i s dva teniska igrališta i igralištem za odbojku na pijesku. U neposrednoj blizini je Kamp “Slapić”. Centar je odlično ishodište za ljubitelje ribolova i lova, šetnji i vožnji biciklom kroz predivne krajobraze doline Mrežnice, kao i plovidbi kanuima niz modrozelenu riječnu ljepoticu.

Read More

Toplice Lešće

Toplice Lešće imaju jedinstveni položaj – uz samu obalu rijeke Dobre. Nalaze se u istoimenom naselju nedaleko od Generalskoga Stola i ugodan su kutak za kupanje, odmor, rekreaciju i rehabilitaciju. Toplice raspolažu s unutarnjim i dva vanjska bazena, te odmorištem s restoranom i wellness centrom. U sobama možete uživati u blagodatima termalne vode koristeći se hidromasažnim kadama ili hidromasažnim stupovima. Temperatura izvorišne vode u unutarnjem bazenu od 33 oC smatra se blago toplom kupkom i blagotvorno djeluje pri liječenju raznih bolesti. Vanjski bazeni otvoreni su tijekom ljeta. Restoran “Lešće” nudi ukusna jela pripremljena od domaćih namirnica, a raspolaže sa 100 do 130 sjedećih mjesta.

Read More

Zeleni kut

“Zeleni kut” je omiljeno odredište svih zaljubljenika u rijeku Mrežnicu. Nalazi se u naselju Zvečaj, u neposrednoj blizini ceste Karlovac – Senj (Jozefinska cesta). Odredište je poznato po odličnoj gastronomskoj ponudi, ali i raznim mogućnostima aktivnog odmora. Restoran je smješten uz Mrežnicu, tik uz prekrasan slap koji je podijeljen riječnim otokom. Nizvodno od slapa je kupalište, a do njega sportsko-rekreacijska igrališta (odbojka na pijesku, mali nogomet…). “Zeleni kut” je nezaobilazna postaja ljubitelja raftinga i kanuinga Mrežnicom, no tu borave i izletnici, gljivari, ribolovci, lovci, umjetnici… U večernjim satima, uz osvijetljen šumeći slap, mjesto je romantičnih šetnji.

Read More

Baraćeve špilje

U blizini Nove Kršlje kod Rakovice nalaze se tri Baraćeve spilje: Gornja, Donja i Nova. Spilje su služile kao stanište ljudi tijekom prapovijesti i srednjeg vijeka. Odlikuju se bogatstvom siga i kalcitnog nakita, ali i spiljske faune. Gornja Baraćeva spilja među prvim je spiljama u Hrvatskoj otvorena za turističke posjete, još 1892. godine. Uz spilje je 2004. godine otvoren prvi hrvatski speleološki dom. Gornja Baraćeva spilja tada je ponovno uređena za razgledavanje, tijekom ljetnih mjeseci (izvan sezone prema dogovoru) i uz pratnju stručnog vodiča, u dužini od 200 metara. O spiljama skrbi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Općine Rakovica.

Read More
  • 1
  • 2
Skip to content