InnoVET projektom do objedinjene baze turističkih atrakcija i održivog razvoja destinacije

Regionalna turistička zajednica Karlovačke županije nositelj je međunarodnog projekta InnoVET u kojem sudjeluju partneri: Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac, Srednja ugostiteljsko-turistička škola iz Maribora, Zavod za turizam Maribor, Škola za ugostiteljstvo i turizam Beograd te tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d. iz Zagreba, Ferial d.o.o. iz Karlovca i GosTur d.o.o. iz Maribora. Glavni ciljevi ovog dvogodišnjeg projekta su razvoj digitalne baze turističkih atrakcija u suradnji s obrazovnim institucijama kao lokalnim partnerima (tzv. participativni crowdmapping), izrada edukativnih materijala i promicanje održivog razvoja turizma u destinaciji.

Ključne polazišne točke kojima se bavi InnoVET projekt sa svojim ciljevima i očekivanim rezultatima su:

  • nepostojanje objedinjene digitalne baze turističkih atrakcija,
  • nedovoljno iskorišten potencijal suradnje s obrazovnim institucijama i širom javnošću u procesu digitalizacije dostupnih podataka,
  • potencijal korištenja digitalnih rješenja u obrazovnom procesu,
  • participacija mladih u procesu planiranja i razvoja destinacija.

 

InnoVET je projekt financiran iz EU programa Erasmus+, a u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU ga zajedno s partnerima provodi Regionalna turistička zajednica Karlovačke županije. Za komunikacijske i promotivne aktivnosti odgovoran je Zavod za turizam Maribor. Ukupna vrijednost projekta iznosi 250.000 eura koji će se kroz projektne aktivnosti realizirati u razdoblju od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2024. godine.

Zadovoljni smo što imamo priliku surađivati s kolegama iz Hrvatske, Slovenije i Srbije na razvoju destinacija i kreiranju objedinjene digitalne baze turističkih atrakcija. Riječ je o suradnji koja će sistematizirati turističku ponudu i otvoriti turistima nove perspektive istraživanja iz prve ruke. Ove tri susjedne zemlje imaju jedinstvene kulturne i prirodne ljepote koje privlače sve veći broj turista. Vjerujemo da ćemo suradnjom s kolegama iz branše ponuditi još bogatije iskustvo za postojeće ali i nove turiste te promovirati regiju kao što to čine u razvijenijim turističkim destinacijama u svijetu što će u konačnici rezultirati nezaboravnim iskustvima za turiste iz svih krajeva svijeta.