Želite li se udaljiti od svakodnevnih problema i stresa, izaberite odmor u netaknutoj, čistoj prirodi. Dođite u Sastavke, mjesto utoka Tounjčice u Mrežnicu, gdje je smješten Etno park Slap, obrt za pustolovni turizam. Tu se čuvaju tragovi prošlosti koji uljepšavaju kraj u kojem se nalazi stari mlin i ambar, etno kuća s etnografskim muzejom, kolibe i prostor za robinzonski smještaj.

U ponudi su: razgledavanje do jednog sata etno sadržaja, cjelodnevni boravak (razgledavanje uz vodstvo i prezentaciju zanimljivih crtica iz starog načina života, kupanje, priprema hrane, vožnja lađama), noćenje na otvorenom ili u kolibama, pustolovne aktivnosti (splavarenje, rafting, kanu izleti, pješačenje, penjanje, jamarenje), izlet do najvišeg Šušnjarevog slapa i Dujine doline koja sa svojom kanjonskom vegetacijom pruža mogućnost promatranja biljnih i životinjskih vrsta, posjet farmi koza i razgled stare pilane, upoznavanje s načinom života na selu te sudjelovanje u poljoprivrednim aktivnostima, šetnja Lujzinom stazom do vidikovca Gradina te razgledavanje ostataka starog grada Ključa iz 15.st. uz priče o slapovima i mlinovima.

Zahvaljujući slaboj naseljenosti i izdvojenosti, rijeka Mrežnica ostala je čista, tako da se slobodno možete iz nje napiti vode.

Etno park Slap Sastavci otvoren je za posjetitelje cijele godine.

Do Etno parka izletnici mogu stići cestom od Kukače (mjesto kraj Tounja) prema Slunju, nakon 8 km skretanje prema Ključu (oko 6 km bijele ceste) ili vlakom do Kukače, te nadalje pješke ili biciklom.

Etno Park Slap

Obrt za pustolovni turizam, vl. Milan Ivčević

Adresa: Tržić Tounjski, Ključ 1a, 47 264 Tounj
Mob: +385981855089
Email: slap.sastavci@gmail.com