Gradski muzej Karlovac

Adresa: Strossmayerov trg 7, Karlovac

20% popusta na zajedničku obiteljsku ulaznicu Gradskog muzeja Karlovac, Galeriju “Vjekoslav Karas” i Stari Grad Dubovac i 10% popusta na suvenir

Paviljon Katzler 1897

Adresa: Ulica Stjepana Radića bb, Karlovac

Poklon suvenir za svaku kupovinu iznad 50,00 kn

Više informacija

Paviljon Katzler 1897 pruža sljedeće usluge: Muzej, galerija, suvenirnica, interpretacijski centar, polazišna točka gradskih tura, točka susreta, turistička atrakcija.

Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac

Adresa: Ulica Branka Čavlovića Čavleka 1A, Karlovac

– 20 % popusta na ulaznice
– 10 % popusta na suvenire

Više informacija

Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac jedini je akvarij slatkovodnih riba u ovom dijelu Europe. Uspješan je to europski projekt stvaranja jedinstvene turističke atrakcije i zaštite okoliša pod jednim nazivnikom koji djeluje na očuvanju biološke raznolikosti hrvatskih rijeka i jezera i koji je kategoriziran kao ZOO. Izgled akvarija prati tipični krški tok rijeke, pružajući detaljan, zanimljiv, poučan i uzbudljiv aspekt tajanstvenog slatkovodnog svijeta. Akvarij predstavlja floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku povijest, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka – Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre. Akvarij je turističko-edukativnog karaktera i motiv dolaska gostiju u grad Karlovac.

Muzej Domovinskog rata Karlovac - Turanj

Adresa: Turanj 2, Karlovac

20% popusta na obiteljsku ulaznicu Muzeja Domovinskog rata Karlovac – Turanj i 10% popusta na suvenir

Stari grad Dubovac

Adresa: Zagrad – Gaj 5, Karlovac

20% popusta na zajedničku obiteljsku ulaznicu Gradskog muzeja Karlovac, Galeriju “Vjekoslav Karas” i Stari Grad Dubovac i 10% popusta na suvenir

Galerija "Vjekoslav Karas"

Adresa: Ul. Ljudevita Šestića 3, Karlovac

20% popusta na zajedničku obiteljsku ulaznicu Gradskog muzeja Karlovac, Galeriju “Vjekoslav Karas” i Stari Grad Dubovac i 10% popusta na suvenir

ETNO PARK OZALJ

Adresa: Ulica akademika Milana Heraka 4, Ozalj

20% na ulaznice + besplatno stručno vodstvo

Više informacija

U cilju očuvanja tradicijske kulturne baštine, poglavito arhitekture, uz cestu prema Trgu, manje od 1 km od centra Ozlja smješten je slikovit Etno park tj. muzej na otvorenom koji je dio Zavičajnog muzeja Ozalj. U Etno parku predstavljena je tradicijska arhitektura i uporabni predmeti predindustrijske svakodnevice. U slobodnom prostoru pod stručnim vodstvom i nadzorom nalazi se zbirka koja se sastoji od stambenih i gospodarskih objekata, interijera niskih seljačkih sobica, kuhinja i spremišta s autentičnim inventarom. Krovovi kuća prekriveni su slamom od raži tzv. „škopom“ i karakteristične su gradnje od tesanih drvenih greda s tzv. „hrvaškim vuglima“ te svjedoče o sve rjeđim primjerima tradicijskog seoskog graditeljstva.

ZAVIČAJNI MUZEJ i STARI GRAD OZALJ

Adresa: Cesta Zrinskih I Frankopana 2, Ozalj

20% na ulaznice + besplatno stručno vodstvo

Više informacija

Zavičajni muzej Ozalj osnovan je 1971. godine iako tradicija muzejske i arheološke djelatnosti u ozaljskom kraju započinje 1885. s prvim arheološkim iskapanjima u blizini Starog grada Ozlja unutar kojeg se danas nalazi Muzej. Isto tako Zavičajni muzej Ozalj nastavlja i njeguje muzeološku tradiciju u Ozlju koja započinje sa Zrinsko-Frankopanskim muzejom Družbe „Braća hrvatskog Zmaja“. Tijekom svog postojanja Zavičajni muzej Ozalj kontinuirano se razvijao u ustanovu koja nosi kulturni razvoj ozaljskog kraja te čuva kulturna i povijesna dobra ovog prostora od njegovih neolitskih početaka.

Muzej kao interdisciplinarna ustanova ima za cilj razviti sve segmente muzejske djelatnosti, pa sukladno tome Zavičajni muzej Ozalj skuplja i čuva materijalnu i nematerijalnu baštinu ozaljskog kraja u nekoliko zbirki: kulturno-povijesnoj, dokumentarnoj, etnografskoj, sakralnoj, zbirci fotografija te zbirci slika. Muzej provodi istraživanja i prezentira ih putem izložbi, stručnih publikacija i medija. Muzej na taj način komunicira s javnošću, a prezentirajući svoje spoznaje i dosege nastoji pobuditi interes za širi ozaljski kraj.

IVANINA KUĆA BAJKE

Adresa: Trg hrvatskih rodoljuba 2, Ogulin

Više informacija

Ivanina kuća bajke je jedinstveni multimedijalni centar za posjetitelje u kojem je Ivana Brlić – Mažuranić, rođena Ogulinka, sa likovima iz svojih Priča iz davnina domaćica svim bajkama i bajkopiscima svijeta.

U ponudi Ivanine kuće bajke je čitanje bajki do 3 osobe. Posjetiteljima koji koriste turističku karticu Karlovačke županije odobravamo popust od 20% na ovu uslugu.

ZAVIČAJNI MUZEJ OGULIN

Adresa: Trg hrvatskih rodoljuba 2, Ogulin

20% popusta na ulaznice za razgled stalnog muzejskog postava

Više informacija

U samom srcu grada Ogulina, otvoren je 1967. godine Zavičajni muzej Ogulin, u Frankopanskoj kuli Starog grada Ogulina kojega je oko 1500. godine dao sagraditi hrvatski plemić Bernardin Frankopan.

Zavičajni muzej Ogulin utemeljen je sa zadaćom da prikuplja, obrađuje, prezentira i publicira povijesnu, kulturnu i umjetničku građu i dokumentaciju sa područja grada Ogulina i njegove okolice.

Stalni muzejski postav čine Zbirka kamenih spomenika, Zbirka Domovinskog rata, Etnografska zbirka, Građanska zbirka, Spomen soba Ivane Brlić Mažuranić, Alpinistička zbirka, Arheološka zbirka, Ćelija br. 6 i Umjetnička zbirka. Također, Muzej čuva predmete vezane uz obrte i zanate, brojne tehničke predmete, staro oružje, stare fotografije te Zbirku razglednica i čestitki.

Muzej je tijekom cijele godine otvoren za posjetitelje, koji uz stručno vodstvo muzejskih djelatnika mogu upoznati raznoliko kulturno bogatstvo ogulinskog kraja, od prapovijesnog doba preko srednjeg vijeka sve do suvremenog doba.

U Muzeju postoji i suvenirnica koja svojom bogatom ponudom i prepoznatljivim motivima omogućuje posjetiteljima da ponesu sa sobom uspomenu na posjet gradu Ogulinu i Zavičajnom muzeju Ogulin.

BARAĆEVE ŠPILJE

Adresa: Nova Kršlja bb, Rakovica

10% popusta za ulaznice, gastronomsku ponudu i suvenire unutar izletišta Baraćeve špilje

Više informacija

Odvojite vrijeme i posjetite Baraćeve špilje te doživite prirodu kakvu su imali naši preci, čistu i prelijepu u svojoj jednostavnosti kakvu moderno društvo već polako zaboravlja. Uđite u podzemlje i otkrijte zapanjujući svijet koji se krije ispod nas i velikodušno nam otvara svoja vrata. Sve posjete organizirane su u pratnji vodiča.

Kategorije

TOP PONUDa

smještaj

Izleti

Hrana

Muzeji

Manifestacije