Udruga ruralnog turizma Hrvatske nastavlja s održavanjem edukativnih terenskih radionica “Moj-seoski” o važnosti i promociji seoskog turizma. Radionice se održavaju 7. 12. u Gospiću, 8. 12. u Šibeniku, 9. 12. u Zadru i 10. 12. u Karlovcu, a prijave traju do 8. 12. 2021.

Nakon 33 održane radionice u Središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji, Istri, na Kvarneru i u Dalmaciji, Udruga ruralnog turizma Hrvatske nastavlja s održavanjem edukativnih radionica o seoskom turizmu. Za Ličko-senjsku, Šibensko-kninsku, Zadarsku i Karlovačku županiju održat će se četiri radionice koje se organiziraju u suradnji sa županijskim turističkim zajednicama i lokalnim akcijskim grupama, uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta.

“Iznimno smo zadovoljni što su se sve četiri županijske turističke zajednice odazvale našem pozivu i aktivno uključile u organizaciju radionica. To je dokaz njihova interesa za daljnjom popularizacijom seoskog turizma  i prepoznavanja Digitalnog kataloga seoskog turizma kao važnog alata za digitalnu promociju na domaćem i inozemnim tržištima”, istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske najavljujući otvaranje prijava za radionice.

Teme radionica uključuju zakonodavni okvir i izazove u poslovanju, važnost integracije kulturne baštine u digitalnu promociju i informacije o novim turističkim trendovima. Na radionici se predstavlja i web aplikacija moj-seoski.hr kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta, a koja ima za cilj prikupiti podatke o pružateljima usluga za Digitalni katalog seoskog turizma Republike Hrvatske. Upisom u aplikaciju korisnici stječu pravo na besplatnu promociju putem web stranice Hrvatske turističke zajednice hrvatska.hr.

Udruga poziva sve pružatelje usluga seoskog turizma iz navedenih županija, odnosno poljoprivrednike koji se istovremeno bave i pružanjem ugostiteljskih ili turističkih usluga da se odazovu radionicama. Na radionice koje se održavaju u skladu s važećim epidemiološkim mjerama također su pozvani i predstavnici lokalnih turističkih zajednica i udruga.

Sudionici iz Karlovačke županije prijavljuju se direktno Turističkoj zajednici Karlovačke županije putem web obrasca ovdje ili u nastavku.