Trad food week donosi vam najbolje tradicijske specijalitete Karlovačke županije. Iako nam danas užurbani način života ne dozvoljava previše boravka u kuhinji, sad je vrijeme da se prisjetimo u kojim jelima su uživali stanovnici Karlovačke županije i guštamo u zaista ukusnim specijalitetima od 13. do 19. studenog 2017.

Među namirnicama koje se tu posebno ističu su gljive, divljač, šumski plodovi, slatkovodna riba, sirevi, zelje, med i mnoge druge iz kojih nastaju kulinarske rapsodije.

Ne trebate se brinuti kako i gdje ćete do recepata za pripremu tih rapsodija, jer vas gotova jela čekaju u mnogobrojnim restoranima diljem županije od 13. do 19. studenog za vrijeme trajanja Trad food weeka – tjedna tradicijske kuhinje.

U jelima možete uživati u sljedećim restoranima:

food week

Osim što ćete nahraniti svoja nepca finim tradicijskim zalogajima, u sklopu Tjedna tradicijske kuhinje možete nešto i naučiti. Tako su za sve zainteresirane pripremljene dvije besplatne radionice.

Sve one koji žele više saznati o tradicijskim slasticama pozivamo da nam se pridruže 16.11. od 18:00 do 20:00 sati u bistrou Kastel na Starom gradu Dubovcu i nauče sve o slasticama na radionici ”Tradicijske slastice na drugačiji način” pod vodstvom Tine Uglješić, pokretačice food bloga Zelenarium.

Osim o slasticama, o važnosti lokalnih namirnica i njihovom utjecaju na imunitet možete naučiti dan kasnije, 17.11. u istom terminu u restoranu Gradina u Josipdolu gdje će Marko Bogdan iz Zdrawog kutka održati radionicu na temu ”Lokalnim namirnicama do jačeg imuniteta”.

Zbog izvanrednih okolnosti otkazana je radionica “Lokalnim namirnicama do jačeg imuniteta” koja se trebala sutra održati u restoranu Gradina, ali  Tjedan tradicijske kuhinje i dalje traje.

Turistička zajednica Karlovačke županije poziva sve zainteresirane gurmane i one koji će to tek postati da istraže tradicijsku gastronomiju Karlovačke županije i posjete restorane čije posebno pripremljene jelovnike možete istražiti na linku. Želimo vam dobar tek!