Osmo izdanje utrke CRO Race, koje će se održati od 26. rujna do 1. listopada, ponovno se vozi kroz šest etapa, a ove godine obogaćeno je i uvrštavanjem dvije otočne lokacije. Novalja je tako postala prvi otočni cilj, a osim otoka Paga, biciklisti će voziti i po Krku koji će kao domaćin ugostiti start četvrte etape. Startovi, odnosno ciljevi etapa, svima su već dobro poznate lokacije – pitoreskni gradovi i regije koji iščekuju domaće i strane natjecatelje i posjetitelje.

Za razliku od prošlog izdanja kad je utrka startala na istoku Hrvatske, ovogodišnja prva etapa vozit će se na relaciji Primošten-Sinj, druga će ići od Biograda na Moru do Novalje, treća će spajati Otočac i Opatiju, četvrta Krk i Labin, Crikvenica i Ozalj bit će start odnosno cilj pete etape, a završna šesta etapa tradicionalno će se voziti od Samobora i završiti u Zagrebu. Zahvaljujući trasi dužoj od 1000 kilometara koja spaja kontinent s morem u svijet će opet biti poslana najljepša slika Hrvatske, naglašavajući ljepotu njezine različitosti i bogatstvo kulturne baštine. Utrka nije samo sportska manifestacija, već ima i značajnu ulogu u promociji Hrvatske kao poželjne (ciklo)turističke destinacije koja može privući kako biciklističke profesionalce, tako i entuzijaste, rekreativce i istraživače na dva kotača.

Sportski dio utrke i ove će godine biti na visokoj razni, s očekivanim nastupima nekoliko najboljih svjetskih timova iz UCI World Teams kategorije. Na dosadašnjim izdanjima utrke sudjelovali su afirmirani i ljubiteljima biciklizma dobro poznati asevi, poput Marka Cavendisha, Vincenza Nibalija, Jonasa Vingegaarda, koji su ilustrirali svu snagu konkurencije na ovom priznatom natjecanju. Uzbuđenja neće nipošto nedostajati jer je sudjelovanje vrhunskih biciklista idealan recept za dinamičnu utrku i napetu borbu za pobjedu. Afinitet prema prezentaciji sportske izvrsnosti i raznolikost ruta čine utrku ne samo zanimljivom za natjecatelje, već i za gledatelje koji imaju priliku iz blizine vidjeti natjecatelje što dodatno povećava atraktivnost i živopisnu atmosferu CRO Racea. Osim što publici predstavlja čari profesionalnog biciklizma, CRO Race donosi i niz popratnih aktivnosti. Najmlađi posjetitelji u sklopu četvrte po redu Kids CRO Race virtualne utrke moći će iskušati svoje biciklističke vještine na virtualnim trenažerima.

Važno je napomenuti da će 5. etapa utrke biti vožena 30. rujna 2023. godine od Crikvenice do Ozlja. Karlovačka županija ove godine postaje dio ovog atrkativnog natjecanja i imati će posebnu ulogu u petoj etapi utrke. Lijepa priroda i kulturno bogatstvo Karlovačke županije dodatno će obogatiti iskustvo sudionika i gledatelja na CRO Raceu.