Biciklistički spektakl CRO Race i ove je godine pun uzbuđenja, a jedno od njih zasigurno je i četvrto izdanje KIDS CRO Racea koje privlači sve veću pažnju djece i građana svakim novim izdanjem. Virtualna utrka za djecu, koja će se i ove godine odvijati usporedno s glavnom utrkom, namijenjena je djeci školskog uzrasta u skupini od 9 i 10 te 11 i 12 godina. Djeca su na to natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a dok se djeca natječu na virtualnim trenažerima profesionalni biciklisti prolazit će trasom dugom gotovo 1000 kilometara. U simulaciji virtualne utrke najmlađi natjecatelji imat će priliku doživjeti pravo uzbuđenje, ali i stvarne cestovne i vremenske uvjete s kojima se susreću profesionalni biciklisti na putu ka cilju. Naravno, dobrodošli su svi koji žele sudjelovati, a oni koji to žele mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka utrke.

„Biciklizam treniram od svoje sedme godine. Treniram inače brdski biciklizam pa mi je bilo jako fora isprobati cestovni bicikl jer ga inače vozi moj tata koji je bivši biciklist. Super je to sport i zarazio sam puno svojih frendova s tim sportom pa se često i zajedno vozimo“, istaknuo je 13- godišnji Roko Zuban, koji je izjavio da će se i ove godine prijaviti na KIDS CRO Race.

Prošlogodišnje izdanje KIDS CRO Racea obuhvatilo je sedam utrka održanih u Osijeku (polazištu same utrke) te u gradovima, odnosno ciljevima pojedinih etapa – Ludbregu, Zadru, Primoštenu, Crikvenici, Labinu i Zagrebu. U ukupnom poretku pobijedili su Eva iz Zagreba i Tin iz Crikvenice u mlađoj dobnoj skupini, odnosno Lorena iz Ludbrega i Leon iz Zagreba u starijoj skupini, a na završnoj ceremoniji u Zagrebu stali su uz bok s pobjednicima sedmog izdanja CRO Racea. S obzirom na to da ove godine utrka kreće s juga Hrvatske, KIDS CRO Race bit će održan 25. rujna sa startom u Primoštenu, a potom će, kao i prethodne godine, tradicionalno pratiti ciljeve etapa.

Zahvaljujući podršci Keindl Sporta, i ove su godine osigurani bicikli i Elite trenažeri za najmlađe natjecatelje. Također, zahvaljujući suradnji s Rouvyjem, simulacija će biti prikazana na televizijskom ekranu. U današnjem dinamičnom vremenu inicijative kao što je KIDS CRO Race imaju ključnu ulogu u poticanju mladih na sudjelovanje u sportskim aktivnostima, u rekreativnom ili profesionalnom smislu. Biciklizam, ali i sport općenito, potiče zdrav način života razvojem motoričkih i socijalnih vještina te promiče održive vrijednosti među djecom.

Ako voliš bicikliranje ili jednostavno želiš imati super dan, pridruži nam se i zabavi na KIDS CRO Raceu! Pogledajte kako nam je bilo u Primoštenu.