Javna ustanova Natura Viva i The Nature Conservancy (TNC) nastavljaju aktivnosti vezane uz uspostavu zaštićenih područja na rijeci Mrežnici – Značajni krajobraz i Spomenik prirode.

Proces uspostave zaštićenog područja kompleksan je zadatak. Od iznimne važnosti je sudjelovanje svih skupina koje svoje aktivnosti provode uz i na rijeci Mrežnici. Jako nam je bitno da se upravo vi, kao subjekti u sektoru turizma (rafting, kajaking, kanuing) koji provode puno vremena na samoj rijeci, uključite u ovaj proces kao radna skupina. Uključivanje i slušanje lokalne zajednice te razmjena informacija jedna je od ključnih aktivnosti u ovom procesu. Pozivamo vas na tematski razdijeljene radionice.

Agencije za aktivni turizam

 

Kampovi i ugostiteljski objekti

 

Ribolovna društva

 

Vaša uloga je jako bitna kao i vaše informacije s terena, situacije i iskustva koja su se pokazala dobrima, situacije i iskustva koja trebaju poboljšanja i koje trebamo minimizirati i po potrebi eliminirati, te vaši prijedlozi, sugestije i nove ideje kako bi se kreirao proces upravljanja u svrhu zajedničkog cilja zaštite i održivog korištenja rijeke Mrežnice.