Regionalna turistička zajednica Karlovačke županije je, u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Udrugom ruralnog turizma Hrvatske, organizirala završnu edukativnu radionicu o seoskom turizmu. Riječ je o ciklusu od 40 radionica o seoskom turizmu koje su održane diljem Hrvatske uz financijsku potporu Ministarstva turizma i sporta te podršku destinacijskih partnera županijskih turističkih zajednica i lokalnim akcijskim grupama.

Radionica je bila namijenjena svim registriranim pružateljima usluga seoskog turizma (poljoprivrednim gospodarstvima koja se bave pružanjem ugostiteljskih i turističkih usluga) te predstavnicima turističkih zajednica i lokalnih akcijskih grupa koje djeluju na području Karlovačke županije.

Na radionici je bilo riječi o zakonodavnom okviru i izazovima, novim turističkim trendovima, značaju kulturne baštine te važnosti redovne digitalne komunikacije. Sudionicima je također predstavljen Digitalni katalog seoskog turizma koji pružateljima usluga seoskog turizma omogućuje besplatnu promociju na domaćim i inozemnim tržištima putem web stranice hrvatska.hr Hrvatske turističke zajednice. U katalog se upisuju poljoprivredna gospodarstva koja imaju registrirane vinarije, kušaone, farme, izletišta, agroturizme, ruralne objekte za smještaj i slično.

Pozivamo Vas da se do 31.12.2021. godine upišete u Digitalni katalog seoskog turizma Republike Hrvatske.

Isto je moguće učiniti jednostavnim popunjavanjem podataka u web aplikaciji moj-seoski.hr. Upisom podataka u aplikaciju kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta stječete pravo na besplatnu promociju na domaćem i inozemnim tržištima putem web stranice Hrvatske turističke zajednice hrvatska.hr  što Vam predlažemo da svakako iskoristite. Uz potencijalne goste i turiste koji će koristiti objavljene informacije o Vašem objektu i ponudi, iste će biti korisne i za turističke agencije pri planiranju grupnih putovanja u 2022. godini i nadalje.

U nastavku pogledajte prezentaciju s radionice i upute za korištenje aplikacije.