Turistička Zajednica Karlovačke županije, zajedno s predstavnicima lokalnih turističkih zajednica sudjeluje na sajmu Alpe Adria 2024 u Ljubljani koji se održava od 31. siječnja do 3. veljače 2024. Sajam, koji se organizira 34. put, okupio je predstavnike turističkih industrija iz različitih zemalja.

Željko Fanjak, direktor regionalne Turističke zajednice Karlovačke županije, istaknuo je oduševljenje smo što imamo priliku predstaviti bogatu turističku ponudu Karlovačke županije na sajmu Alpe Adria 2024 u Ljubljani. Interes publike je izniman, što nas motivira da nastavimo promovirati naše prekrasne destinacije i stvarati nezaboravna iskustva za posjetitelje iz Slovenije i šire.

Tijekom sajma, predstavnici Turističke Zajednice Karlovačke županije odgovorit će na brojna pitanja potencijalnih turista, fokusirajući se na preferencije slovenskih gostiju i interesantne destinacije. Također, sudjelovanje na sajmu sjajna je prilika da se upoznamo s turističkim trendovima i još se bolje pripremimo za nadolazeću predsezonu.

Što se tiče statistike, u razdoblju od 2022. do 2023. godine zabilježen je blagi porast dolazaka slovenskih turista u Karlovačku županiju. Broj dolazaka povećao se s 3.857 u 2022. na 4.100 u 2023. godini. Paralelno s tim, primjetan je i rast broja noćenja, što ukazuje na produženje prosječnog trajanja boravka. Konkretno, slovenski turisti ostvarili su ukupno 6.961 noćenja u 2022. godini, a taj se broj povećao na 7.593 noćenja u 2023. godini. Vidljiv je pozitivan trend u turističkim posjetima iz Slovenije Karlovačkoj županiji tijekom navedenog razdoblja.