Po prvi puta u Slunju uz Dane mlina, 24. rujna 2022., slavimo našu baštinu i dolazak jeseni.

Otkrijte zašto je 24. rujan idealan dan za posjetiti Rastoke.

Jeste li znali da su Rastoke savršena baza za istraživanje okolice? Zato idemo zajedno na vožnju biciklom.

U 10:00 sati sastajemo se kod Turističkog informativnog centra Rastoke i u 10:30 krećemo na rekreativnu vožnju biciklom. Najprije ćemo posjetiti nekoliko domaćih gospodarstava, uživati ​​u okolini Cvitovića i Taborišta. Na kraju se vraćamo u Rastoke na druženje uz program dana mlina.

Jeste li znali da se Rastoke nalaze na popisu kulturne baštine Republike Hrvatske? Zato dođite i vidite snagu slapova koji okreću vodena kola i pokreću mlinsko kamenjeposlušajte priče i lokalne legende te istražite povijest mlinarstva uz performanse i radionice.

Radionice počinju od 11:00 sati. Tijekom cijelog dana moći ćete uživati u promatranju rada kovača i stolaraRadionice keramike i pekarstva počinju u 14 sati. Priče i mjesne legende možete čuti uz:

  • Poetsku šetnju Branka Pejnovića u 11.00 sati,
  • radionicu Knjiguljice u 15.00 sati.
  • besplatnu vođenu pješačku turu koja kreće u 17 sati od Turističkog informativnog centra Rastoke.

Jeste li znali da se Rastoke nalaze na ušću rijeke Slunjčice u Koranu? Zato prošećite se uz obalu Slunjčice i Korane i u obližnjim restoranima opustite se uz domaću kuhinju i proizvode iz mlina. Od 19. rujna do 26. rujna 2022. u sklopu Dana mlina traje Tjedan restorana. Provjerite koje delicije od namirnica iz mlina su za vas pripremili sljedeći restorani:

Hotel Mirjana&Rastoke, Restoran Pino, Restoran Ambar, Fast Food Kvart, Bistro Centar, Bistro Kum, Restoran Petro, Restoran Feniks, Slastičarna Diva

Jeste li znali da se 24. rujna u Rastokama možete opustiti, ali i cijeli dan uživati ​​u glazbi i craft pivu? U Slunju u Rastokama 24. rujna 2022. u vremenu od 11:00-23:00 sata održava se Beerfest Beer đir u sklopu kojega će se u 20:00 sati održati i koncert na otvorenom grupe Halfplugged, a tijekom cijeloga dana posjetitelji će moći uživati u ponudi hrane i craft piva.

Trebate li više razloga da nas posjetite 24. rujna? Posjetite Facebook stranicu Dana mlina.