Paintball je stekao brojne poklonike u Hrvatskoj, a odlična “ratišta” za tu vrhunsku grupnu zabavu su i u Karlovačkoj županiji. U paintballu sudjeluju ravnopravno igrači oba spola. Obično su podijeljeni u dvije skupine i “naoružani” poluatomatskim puškama koje umjesto metaka ispaljuju kuglice u boji.

Ljubitelji ove igre sve više otkrivaju prednosti paintballa na obroncima Vodenice blizu Kupe, u šumarcima i proplancima oko Korane i Slunjčice, uz Baraćeve špilje, u dolini Mrežnice… Paintball omogućava doživljaj prave bojišnice, a ipak je samo igra. No, odlična je za oslobađanje od tjelesne i umne napetosti, kojoj su posebno izložene osobe preopterećene poslom. Kao takva, pogodna je za team building, odnosno razvoj i osnaživanje duha zajedništva.

Sve to omogućuju karlovački paintball poligoni na kojima igrače, uz poduku o igri obučenih instruktora, očekuje cjelokupna oprema: puške, odijela, zaštine kacige i maske. Igrališta sadrže razne prirodne, a katkada i izgrađene zaklone i prepreke, koji paintball čine dodatno uzbudljivim, sve do posljednjeg ispaljenog “metka”.

U Novakima Lipničkim kod Ribnika, osim poligona za paintball s prirodnim skrovištima, gostima su na raspolaganju i igrališta na otvorenom za mali nogomet, košarku, badminton, odbojku, te viseća kuglana i dječje igralište. Netko će se pak poslije “ratovanja” na paintball poligonu uputiti u iscjeljujuću šetnju šumskim i seoskim putovima.

U okolici Slunja su paintball poligoni, za sve željne istinske pustolovine i dobre zabave; nude i školu painballa, a u slučaju lošeg vremena “zaratiti” se može i u dvorani. Ljepotama bogata slunjska okolica mami i na vožnju biciklističkim stazama, nordijsko hodanje, ali i jurnjavu “cestama”, dugim i do 30-ak kilometara, na sve privlačnijim quad-vozilima. U dolini Mrežnice kod Zvečaja nekoliko je paintball igrališta, kao i streličarski poligon, gdje se možete okušati u gađanju lukom i strijelama. Čari paintballa, vožnje quad-ovima, streličarstvo… i još brojne druge privlačne pustolovine dostupne su i gostima i izletnicima na Bjelolasici.

streličarstvo
\

Braniteljska zadruga Ponos - Slunj

Mob: +385995484002
Email: ivan.panic@ka.t-com.hr
\

Adrenalinski park 4 rijeke

Mob: +385 99 513 8625
Web: Adrenalinski park 4 rijeke

\

Turistički centar Mirjana - Rastoke

Adresa: Nikšić 101, Slunj
Tel: +38547787205
Mob: +38598214658
Email: info@mirjana-rastoke.com
Web: www.mirjana-rastoke.com
\

Turistički centar Petrova gora

Adresa: Muljava bb,Vojnić
Tel: +385 98 240 409
Web: www.hrsume.hr