Sportsko društvo (SD) “Vrhovac” organizator je “Ozalj & Vrhovac Traila”, koji se održava jedne od subota u srpnju, u slikovitom pobrežju uz dolinu Kupe sjeverozapadno od Ozlja. Prvi trail upriličen je 2016. godine. Sudionici traila mogu birati između duge, kratke i rekreativne staze. Start i cilj sve tri utrke je kod crkve Sveti Kuzma i Damjan u Vrhovcu, gdje se odvija i završna svečanost nagrađivanja najbržih trailera i trailerica te druženje.

Staze se pružaju kroz krasan krajolik Vrhovačkih brežuljaka isprepletenih šumama, livadama i vinogradima, sve do brijega Lović Prekriški (476 mnv) s čijeg vrha je lijep pogled na dolinu Kupe prema starom gradu Ozlju. Staze većinom prate šumske putove, a kraće dionice trče se makadamskim i asfaltnim cestama. Spremnije i iskusne trkače očekuju staze dužine 25-26 i 14-16 kilometara, a za ostale trkače, rekreativce i planinare domaćini priređuju lakšu stazu od oko 6-7,5 kilometara dužine. Duga staza ima oko 950-1000, kratka oko 400-800, a rekreativna oko 200-400 metara uspona.

Staze su u potpunosti označene, opremljene dodatnim putokazima za trkače, a da ne bi došlo do “lutanja” brinu se i volonteri koji se nalaze na križanjima putova i cesta te mjestima odvajanja duge, kratke i rekreativne utrke. Uzduž staza nudi se dostatan broj okrijepa (voda, sokovi, voće, …), kako bi se trkači za ljetne vreline što bolje osvježili i osnažili. “Ozalj & Vrhovac Trail” jedna je od nezaobilaznih “postaja” KontinenTrail lige, trail lige središnje Hrvatske koja se održava od 2017. godine, uz nastupe i do 20-ak momčadi na 10-ak natjecateljskih kola.

Obavijesti: Sportsko društvo (SD) “Vrhovac” (www.facebook.com/sportskodrustvo.vrhovac), e-mail: vrhovactrail@gmail.com; KontinenTrail liga (kontinentrail.run, www.facebook.com/KontinenTrailLiga/)