Mlijeko zagrijte do vrenja, a zatim ga ohladite tako da da bude toplo, ali ne prevruće. U toplo mlijeko umiješajte jogurt. Posudu pokrijte poklopcem i omotajte u krpu ili platneni stolnjak da se mlijeko brže skiseli. Ostavite na toplom mjestu da se kiseli (4-5 sati) ili preko noći. Ukiseljeno mlijeko stavite u gustu gazu ili platnenu vrećicu da se cijedi sve dok u gazi ne ostane čvrsti sir. Cijeđenje je gotovo kad iz vrećice više ništa ne kaplje. Ako želite tvrđi sir, ostavite ga da se duže cijedi.

Dobiveni čvrsti sir istresite u posudu, posolite i dobro promiješajte jer je basa na vrhu suša nego na dnu. Dodajte kiselo vrhnje pa zajedno izradite u kremastu masu.

Za piće uz ovo jelo preporučamo:

  • Karlovačko pivo

( za 4 osobe)

Sastojci:

  • 3 l mlijeka (po mogućnosti domaće mlijeko)
  • 1 jogurt
  • sol
  • 2-3 žlice kiselog vrhnja (domaće)