Izmrvljeni kvasac stavite u malo toplog mlijeka u kojem ste otopili žličicu šećera i dodali malo brašna, a zatim ga ostavite dizati na toplom mjestu. Brašno prosijte, dodajte sol, ulje, žlicu svinjske masti i dignuti kvasac pa s mlijekom umijesite mekano tijesto. Tijesto se mora jako dugo i dobro mijesiti da bude rahlo, a onda ga treba ostaviti na toplom mjestu da se diže. Kada se tijesto digne, podijelite ga na 25 komada koje oblikujte u hljepčiće i opet ih ostavite da se dižu.

Svaki hljepčić razvaljajte da bude dug otprilike 20 cm. Tijesto počnite zamatati od dolje prema gore i usput ga rastežite u dužinu tako da klipići budu dugi 25 centimetara. Klipiće složite na lim za pečenje i stavite da se opet dižu. Premažite ih žumanjkom i pospite kuminom. Klipiće pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 10 do 12 minuta.

 

 

Za piće uz ovo jelo preporučamo:
Karlovačko pivo

(za 4 osobe)

 

Sastojci:

  • 80 g svježeg kvasca
  • 600 ml mlijeka
  • 1 kg pšeničnog brašna
  • 25 g soli
  • 150 ml ulja
  • 1 žlica svinjske masti
  • za premazivanje:
  • ½ jaja i kumin