Meso natrljajte solju, premažite svinjskom mašću i stavite u lim za pečenje. Luk, mrkvu, papriku i rajčicu narežite na veće komade, posolite, popaprite i promiješajte. Pripremljeno povrće poslažite oko mesa, prelijte s otprilike 500 ml vruće vode, stavite u peku i pecite oko jedan sat. Nakon toga peku otvorite, sastojke po potrebi okrenite i nastavite peći još oko pola sata dok povrće ne dobije lijepu boju, a meso ne postane mekano i sočno.

Za piće uz ovo jelo preporučamo:

  • Crno vino – Mješavina Crnih sorti pinot, Lovrijenac

(za 8-10 osoba)

Sastojci:

  • 3 kg janjetine (plećka, rebra, but)
  • 200 g svinjske masti
  • 2 glavice luka
  • 1 crvena paprika
  • 2 veće mrkve
  • 4 rajčice
  • sol