U organizaciji FIJET Hrvatska i Zbora turističkih novinara HND-a proglašeni su dobitnici nagrade Marko Polo za najbolje turističke reportaže. Kako su istaknuli organizatori novinari koji su svojim reportažama potaknuli, približili ili otkrili domaća odredišta svojim istraživanjima od najbliže okolice do neotkrivenih ljepota, autentičnim događajima i putovanjima zasluženo se nalaze među nagrađenima.

Ovogodišnji dobitnici nagrade Marko Polo su: dobitnik Grand Prix je Goran Milić; Albina Podbevšek iz Slovenije u kategoriji inozemnih novinara; Goran Rihelj, Marija Barić; Nada Mirković; Željka Kunštek; Tomislav Radić; Marina Borovac; Tijana Haddad i Hrvoje Ivančić. Ocjenjivački odbor za dodjelu nagrada Marko Polo radio je u sastavu Jadranka Rilović, Anita Žuvela, Hrvoje Zovko i kao predsjednik, Ante Gavranović.

MARIJA BARIĆ osvojila je nagradu za objavu reportaže o Ozlju i gornjem Pokuplju. Marija je turistička novinarka, urednica i vlasnica portala HIA – Hrvatska, Iseljeništvo, Svijet. Kontinuirano predstavlja i prenosi vlastite doživljaje iz domaćih destinacija, najvećim dijelom neotkrivenih, autentičnih, interesantnih za otkrivanje, s posebnim naglaskom na tradiciju, kulturu i baštinu odredišta.

Na sljedećim vezama možete pročitati nagrađene članke

https://www.hia.com.hr/turizam/putopisi-putovanja/item/13017-posjetili-smo-ozalj-i-gornje-pokuplje-i-ostali-zadivljeni-povijescu-ljudima-i-krajolicima

https://moja-domovina.net/2020/03/16/biseri-hrvatske-ozalj-i-gornje-pokuplje/ https://www.hia.com.hr