Priprema:
Od brašna, ulja, octa, soli i mlake vode umijesite glatko tijesto koje potom podijelite na dva jednaka dijela.
Tijesta pokrijte pa ih ostavite da odstoje oko jedan sat.
Nadjev pripremite tako da jabuke očistite od kore i koštica, naribajte ih, dodajte šećer, vanilin šećer i cimet pa sve zajedno izmiješajte.
Odstajalo tijesto razvucite na platnenom stolnjaku (bez prethodnog miješenja) na debljinu papira. Po površini tijesta pokapajte rastopljeni maslac. Na polovinu tijesta stavite polovicu nadjeva od jabuka i zarolajte u savijaču. Isti postupak ponovite i s drugim komadom tijesta. Pripremljene savijače složite u namašćen pleh i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180˚C 40 minuta. Vruću savijaču pospite šećerom u prahu.
Savijače malo ohladite, narežite i poslužite.

Za piće uz ovo jelo preporučamo:
Bijelo vino – Muškat, Traminac

Sastojci:

Tijesto:
300 g brašna za vučena tijesta
200 ml mlake vode
2 žlice ulja
1 žlica octa
1 mala žličica soli

Nadjev:
1 kg kiselih jabuka
100 g šećera
100 g maslaca
1 vanilin šećer
cimet u prahu
šećer u prahu za posipanje