Jaja i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakao. Sve dobro izmiksajte, ulijte u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.

Za to vrijeme pripremite kremu od kestena. Kesten pireu dodajte vanilin šećer, rum i na kraju slatko vrhnje. Sve zajedno dobro promiješajte pa pripremljenim nadjevom premažite pečen i ohlađen biskvit. Tortu stavite hladiti oko 2 sata.

Ohlađenu tortu ukrasite čokoladom, narežite i poslužite.

Za piće uz ovo jelo preporučamo:

Bijelo vino – Muškat Ottonel, Traminac

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 110 g brašna
  • 110 kristal šećera
  • 30 g kakaa u prahu
  • 1 prašak za pecivo

Krema:

  • 0,75 kesten pirea
  • 6 ml slatkog vrhnja
  • 30 ml ruma
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g čokolade za kuhanje