ŠtrudlaFest je nastao kao logičan slijed nakon događanja “Iz Jaškova za svijet… štrudla za Guinnessa” kada je u Jaškovu kraj Ozlja u Zelenom srcu Hrvatske u Karlovačkoj županiji, 6. rujna 2015. izrađena najduža štrudla na svijetu i postavljen Guinnessov rekord od 1479,38 m.

Ove godine, zbog pandemije korona virusa i mjera koje moramo poštivati, ŠtrudlaFest će se održati prema drugačijem konceptu, no neće biti ništa manje zabavnih gastro i kulturnih sadržaja. Restorani diljem Karlovačke županije pripremaju za vas od 4. do 13. rujna sjajnu ponudu štrudli po promotivnim cijenama. Razne okuse slasnih štrudli pronaći ćete naravno i u Jaškovu – selu štrudle. Uz štrudle pripremamo i čitav niz  RADIONICA – likovne, gastro, bike… Dolazi nam i ove godine jedinstevni Nikola Faller, 5. rujna napravit će u Jaškovu divovski bicikl od slame – odlična prilika za fotografiranje, štrudle i istraživanje bike rute “Štrudla by bike“!

Grad Ozalj bit će centar kulturnih događanja sa izložbom i koncertom, a karlovačka Aquatika slatkovodni akvarij za svoje posjetitelje priprema posebnu ponudu upravo za vrijeme ŠtrudlaFesta.

ŠTRUDLAFEST PIKNIK oduševio je posjetitelje prošlogodišnjeg festivala štrudle stoga smo i ove godine pripremili posebne pakete piknik košara s kojima se možete uputiti u istraživanje Jaškova i bajkovitog ozaljskog kraja. (prijave i informacije na mail strudlafest.jaskovo@gmail.com)