Tijekom plovidbe na vjernoj replici drvene lađe iz 18. stoljeća lađari će vas upoznat s pričom i povijesti lađarstva, povijesti Pokuplja, potopljenim lađama i antičkim brodovima, pričama o karlovačkim sirenama, bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta. Djeca će uživati u plovidbi i njima prilagođenoj interpretaciji, ispunjavat će radne listiće, vezati čvorove… Tko želi može se fotografirati za kormilom lađe sa našim kapetanom, pozvoniti na pravo brodsko zvono ili stisnut brodsku sirenu.

Tijekom plovidbe vide se ostaci starog željezničkog mosta srušenog u Domovinskom ratu i bunkeri iz Drugog svjetskog rata, Pavlinski samostan i crkva Majke Božje Snježne u Kamenskom. Putovanje izletnika prati niz životinja poput prekrasnog vodomara, orla štekavca, divljih patki, čaplja, kormorana, a ponekad se sretne i pokoja vidra ili dabar.

Danas Kupa poziva Vas da je upoznate, da osjetite njenu snagu i moć. Poziva Vas da čujete zvuk njene tišine, njenu prirodu i ćud.

Doživite jedinstveni pogled na prirodu kao putnik neponovljivog riječnog broda, drvene lađe duljine 25 metara, kakva je u 19. stoljeću plovila Kupom. Lađa Zora Vas provest će vas kroz vrijeme i oživjeti vrijednost starog hrvatskog hrasta od kojeg je izgrađena, vrijednost svakog klina i planjke koje su vrijedne ruke starih tesara djelale samo za Vas.

Aurora River Experience – (aurora-experience.com)