U utorak, 07.03.2023.g., s početkom u 10 sati, na Veleučilištu u  Karlovcu, uoči Međunarodnog dana žena, u okviru studentskog projekta održava se jednodnevna izložba – panel rasprava pod nazivom  “Uloga i značaj žena u razvoju i promociji ruralnog turizma”. Panel raspravu organiziraju studentice Poslovnog odjela, Veleučilišta u  Karlovcu.

Svrha panel rasprave bit će istražiti i raspravljati o ulozi i značaju  žena kroz povijest u razvoju i promociji turizma. Isto tako raspravljat  će se o ulozi i značaju žena danas kada je riječ o poduzetništvu i  promociji održivog razvoja ruralnog turizma.

Cilj panel rasprave je doprinijeti dodatnom osnaživanju mladih žena po  završetku njihova školovanja  da preuzmu inicijativu i da se upuste u  poduzetničke vode koristeći mogućnosti koje im pruža  razvoj ruralnog turizma te osvještavanje pozitivnog utjecaja razvoja turizma na  kvalitetu življenja žena u ruralnim područjima.

Ovim putem Vas pozivamo, ukoliko ste u mogućnosti, na ovaj jednodnevni događaj te da svojom prisutnošću date svoj doprinos ovom hvale vrijednom studentskom projektu koji stavlja fokus na razvoj i promociju održivog turizma na ruralnim područjima s ciljem osnaživanja i poboljšanja kvalitete življenja mladih žena.

Držimo da ovom jednodnevnom panel raspravom također doprinosimo ostvarenju ciljeva Agende održivog razvoja do 2030.g., gdje turizam ima jednu od ključnih uloga za postizanje istih, osobito kada je riječ o  rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena u okviru 5. cilja održivog razvoja.