Pohod “Planinarska Nova godina (na Kleku)”, poznat i pod nazivom “Susret planinara i prijatelja prirode na Kleku”, održava se prve nedjelje u siječnju. Pohod organizira Hrvatsko planinarsko društvo (HPD) “Klek” iz Ogulina, čiji su članovi na Kleku slavili ulazak u Novu godinu i prije 1996. godine, kada im se pridružuju planinari iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja.

Na Klek se tada iz različitih smjerova uspinje više stotina planinara. Doček Planinarske Nove godine upriličuje se točno u podne u planinarskom domu “Klek”, uz topli čaj, kuhano vino, planinarski grah, … Prigoda je to i za pjesmu, ples i veselicu uz glazbu Puhačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Ogulin. Dio planinara – slavljenika potom se penje i na vrh planine (1181 mnv).

Pohod, koji se često odvija u otežanim zimskih uvjetima uz obilje snijega, niske temperature i nalete studenog vjetra, osiguravaju članovi Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Ogulin. Planinari se upozoravaju da pri usponu na vrh izbjegavaju približavanje rubu stijene jer to može biti pogibeljno.

Obavijesti: Hrvatsko planinarsko društvo (HPD) “Klek” (www.hpdklek.hr)