Nekoliko kilometara od svjetski poznatog Nacionalnog parka Plitvička jezera, na sjevernom ulazu smjestila se općina Rakovica, odnosno Plitvičke doline. Ovaj kraj bogat je prirodnim ljepotama i odiše zanimljivom prošlošću. Istražite špilje, vode i šume Plitvičkih dolina i sjedinite se s biljnim i životinjskim svijetom. 

Svijet podzemlja 

Oko 6 kilometara od Rakovice smjestile su se Baraćeve špilje, prirodan fenomen stvaran milijunima godina. Ovaj neobičan svijet dvorana, hodnika i kanala izaziva oduševljenje kod velikih i malih. Špilje su prepune sigastih struktura i do desetak metara visokih stupova. Požurite u Baraćeve špilje prije zimske stanke i zaputite se u šetnju sa stručnim vodičem koja traje oko sat vremena. 

Najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj

Svjetski poznati Nacionalni park Plitvička jezera otvoren je tijekom cijele godine, a najatraktivniji dio parka svakako su modrozelena jezera te brojni slapovi i rječice. Cijena ulaznice se razlikuje ovisno o godišnjem dobu, a uključuje vožnju panoramskim vozilom i brodom. 

Bogata povijest

Stari grad Drežnik je utvrda koja se nalazi na rubu naselja Drežnik Grad. Ova utvrda spominje se već u 12. stoljeću, a kroz sva ta stoljeća bila je više puta poražena, srušena i obnavljana. Današnji ostaci utvrde su proglašeni spomenikom kulture. Ako se popnete na vrh kule, možete uživati u prekrasnom pogledu na krajolik rijeke Korane.

Brojne aktivnosti na otvorenom

Za one željne uzbudljivog iskustva preporučuje se odlazak u dva adrenalinska parka koji u ponudi, između ostalog, imaju paintball, tomahawk i zip-line dužine 300 metara. U razgledavanje doline i njene očuvane prirode možete se uputiti biciklom ili jašući na konjima, a zanimljiv velikima i malima je ranč Dolina jelena. Odmor u idili Plitvičkih dolina prepun je sadržaja, a posjetite li lokalne OPG-e i isprobate njihove proizvode, u ovoj će avanturi uživati sva vaša osjetila. 

Spoj tradicije i prirode 

U blizini Plitvičkih dolina nalazi se i Slunj, a zaputite li se tamo, posjetite i vodeničarsko naselje Rastoke i autentičnu arhitekturu koja datira još iz 17. stoljeća. Uživajte u šetnji uz rijeku Slunjčicu koja je jedinstveni primjer sedrenih barijera i čije dubine skrivaju potočne pastrve i lipljane. Rastoke su bile i mjesto snimanja legendarnog filma Winnetou, nakon kojeg je ostavljen totem koji posjetitelji danas rado istražuju. 

Više informacija o Plitvičkim dolinama potražite na njihovoj Web stranici ili Facebooku.