Karlovačka županija idealna je biciklistička destinacija za istraživanje na 2 kotača. Upoznajte srce Hrvatske i uživajte u vožnji uz obale rijeka, po brežuljcima i kraj ponekog dvoraca. Naravno, mirisi lokalne gastronomske ponude navest će vas da malo pritisnete kočnicu i guštate u lokalnim specijalitetima. Zastanite gdje god poželite, okinite fotku za uspomenu i pohvalite se njome na Instagramu uz hashtag #inmediasres.

aquatika

Prvi dan neka bude priprema i istraživanje pješice, jer potrebno je pripremiti se za vikend ispunjen biciklističkim avanturama. Kad stignete u Karlovac, upustite se u istraživanje grada i prošećite karlovačkom zvijezdom. Zastanite u Aquatici i upoznajte bogatstvo riječnog podvodnog života, obiđite stari grad i istražite Muzej domovinskog rata. Dan zaokružite ukusnom večerom u nekom od karlovačkih restorana i zadovoljni utonite u san.

Biciklijada Slunj

Sljedećeg se dana ranije probudite, provjerite svoj bicikl i krenite rutom 8 i rutom11 prema Ozlju. Zastanite kod Starog grada Ozlja i osjetite dašak povijesti, a ako ste za nešto ekstremniju varijantu, usudite se na uspon na Vivodinu uz obilazak vinara rutom 16. Za one najspremnije predlažemo nastavak uspona rutom 15 prema Svetoj Geri, a ako vam je do odmora, zastanite u planinarskom domu Boris Farkaš u malom žumberačkom selu Sekulići.

sv gera

U slučaju da posustanete ne brinite, cesta vodi do samog vrha pa možete i automobilom. Spustite se rutom11 sve do Jaškova, sela poznatog po štrudli i zadovoljni se rutom 8 vratite do Karlovca. Umorni ćete sigurno biti, no nema boljeg od fine večere i zasluženog sna.

strudl od jabuka

Treći je dan rezerviran za Duga Resu do koje možete rutom 1 i rutom 5. Lagana vožnja je zagarantirana, a vožnja uz rijeku Mrežnicu bit će posebno iskustvo. Ručajte u nekom od Dugoreških restorana i završite dan tako da se samostalno zaputite gdje vas put odnese.

Nećete se izgubiti, jer ne zaboravite, nalazite se #inmediasres.