Karlovačka županija sa svojim je čarobnim zelenilom, čistim okolišom i četirima rijekama idealna destinacija za mnoge aktivnosti te za kvalitetan odmor. Uz bogatu ponudu standardnog smještaja u obliku hotela i apartmana, u tom se carstvu prirode posjetiteljima nudi i zanimljiv izbor ponajboljih hrvatskih kampova. Smješteni na lokacijama blizu zanimljivih turističkih atrakcija županije, dobar su odabir želite li odmor za dušu i tijelo.

Uz žubor mnogobrojnih slapova

Jedan od najlegendarnijih kampova u Karlovačkoj županiji ponosi se idilom koju stvaraju mnogobrojni slapovi i otočići. Žubor i svježina Mrežnice upotpunjuju kvalitetan smještaj u drvenim šatorima, mobilnim kućicama ili šatorima i kamperima. Osim po idiličnoj prirodi i velikom kapacitetu (300), Kamp Slapić u Duga Resi ističe se potpunom i modernom infrastrukturom i brojnim sadržajima, pa tamo imate sve na jednom mjestu.

U carstvu Plitvičkih dolina 

U legendarnim Plitvičkim dolinama, tj. općini Rakovici pronaći ćete nekoliko kampova. Za istraživanje Plitvičkih jezera, Rastoka ili Baraćevih špilja te aktivan odmor, razmislite o Kampu Turist u Grabovcu, u općini Rakovica. Vožnja biciklom, hiking, trekking, ribolov, zipline, jahanje te vodeni sportovi mogućnosti su u blizini kampa, a tu su i 3 nacionalna parka nadomak ruke: Plitvička jezera, Paklenica i Sjeverni Velebit. 

U Rakovici postoji još i kamp smješten uz kanjon rijeke Korane. Na površini od 35 ha Kamp Korana može primiti oko 2500 kampista koji mogu doći s kamperima kamp prikolicama ili šatorima. Raspolaže i s 47 bungalova, a u kampu se nalazi sve što je potrebno za bezbrižan odmor: restoran, trgovina, grill prostor i kafić s velikom terasom. 

Na robinzonski način

Treba li vam bijeg od užurbane svakodnevice, uputite se na odmor kao pravi Robinzon. Bez struje i uređaja koji vam stalno odvlače pažnju, u Robinzonskom kampu Leskar u Gornjem Zvečaju zamijenite stres s uživanjem u čistoj prirodi. Smješten na obali Mrežnice, omogućuje vam da se, kad god to poželite, osvježite ili da uživate u smirujućim zvukovima njezina toka ili slapova u blizini. Bogata flora i fauna u okolici upotpunit će vam doživljaj, a možete povesti svoje najbolje čupave prijatelje. U istom mjestu smjestio se još jedan simpatični robinzonski kamp Sound and Vision u kojem su glavne aktivnosti kupanje u Mrežnici, čitanje ili drijemanje u visećim mrežama, promatranje zvjezdanog neba i romantika uz logorsku vatru. Zaželite li se civilizacije, od Ogulina vas dijeli 40-ak kilometara, a od Karlovca samo dvadesetak.

U blizini Ogulina  

Na jezeru Sabljaci smjestilo se Kamp odmorište Sabljaci, 4 km udaljeno od centra Ogulina gdje vam je na raspolaganju 18 uređenih kamp parcela i 8 uređenih kamp mjesta, svako površine 50 m² sa svim priključcima. Želite li aktivno i kvalitetno provesti svoj odmor, uživajte u vožnji bicikla, kupanju u jezeru, planinarenju, kušanju lokalne hrane i istraživanju zavičaja bajke. 

U intimnijoj atmosferi

U Kampiralištu  Medvjed – Bear u Selištu Drežničkom možete besplatno ubirati plodove sezonskog voća kao što su jabuke, kruške, šljive i trešnje, a za goste u kampa osiguran je prijevoz do Plitvičkih jezera i natrag. 

Želite li intimniju atmosferu, malo obiteljsko kampiralište nalazi se samo 8 km od NP Plitvička jezera u mjestu Grabovac. Zbog ograničenih mjesta, u potpunoj je suprotnosti s velikim prenapučenim kampovima. Ako ste u potrazi za ovakvim kampiranjem, razmislite o Kampiralištu Korita.

Najmanji kamp na području Karlovačke županije jest Kamp Radonja, 10 km udaljen od Karlovca koji nudi prostora za najviše 25 gostiju, pa je idealan odabir za one koji žele intimnu atmosferu.  

Bogatu i raznoliku ponudu kampova u Karlovačkoj županiji pogledajte ovdje.