Prekrasne rijeke Karlovačke županije odlično su osvježenje u vruće ljetne dane, a uređena kupališta s popratnim sadržajima diljem obala karlovačkih rijeka omogućuju potpuni užitak. Osim kupanja u rijekama i sunčanja na njihovim obalama, Korana, Kupa i Mrežnica odlične su za uzbudljive pustolovine poput raftinga, kanuinga i kajakinga.  

Prava riječna avantura: rafting

Želite li istražiti sve čari divlje, nepripitomljene rijeke Mrežnice u blizini Slunja, isprobajte rafting na Mrežnici i njezinim slapovima. Na gornjem toku Mrežnice, spuštat ćete se kroz 26 barijera i slapova i vidjeti drugi najveći slap na Mrežnici – Milkovića slap koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. U grupi vas može biti od 4 do 30. 

Rafting na Mrežnici zanimljiv je i na njezinom donjem toku jer kreće od Generalskog stola i ide do Zvečaja. Svladavanje slapova i kupanje u bistroj i ljeti toploj rijeci dio su izleta. Za ovu avanturu koriste se profesionalni rafting čamci kapaciteta do 10 osoba, a na čelu svakog čamca nalazi se licencirani skiper. Vožnja traje 2,5 – 3 h s više kraćih pauza za odmor i kupanje. 

U Slatkovodni akvarij Aquatiku čamcem

U ponudi pod nazivom Rafting od ušća do ušća možete se pridružiti nezaboravnoj avanturi vožnje kroz sami centar grada Karlovca. Sastanak je u Turnju, kod Muzeja Domovinskog rata od kojeg krećete do ušća rijeke Mrežnice u Koranu i tamo započinjete vašu rafting avanturu. Nakon prvog uzbudljivog slapa stići ćete do gradskog kupališta Foginovog gdje se možete okupati i iskušati hrabrost na skakaonici s 10 m visine. Nakon još nekoliko slapova, stižete i do Slatkovodnog akvarija gdje možete razgledati više od 100 vrsta slatkovodnih riba i ostalih stanovnika karlovačkih rijeka. Pravi riječni izlet!

U dvoje je lakše: kajakom po rijeci

Osim za rafting, Mrežnica je idealna i za kajaking, za koji možete pronaći ponudu vožnje kajakom za dvije odrasle osobe i jedno dijete u jednom kajaku. Kajaci su vrlo stabilni i jednostavni za korištenje, a korisnici su osigurani, pa nema straha. 

Kajakom možete i po rijeci Korani na jedinstveni kayak safari, izlet na kojem ćete upoznati sve ljepote ove rijeke. 

Kanuing

Po Mrežnici možete ploviti i kanuom, a kapacitet osoba su 2 odrasle i jedno dijete. Grupa, ovisno o veličini, ima jednog ili dva iskusna vodiča. Na avanturu kanuom možete i na mirni tok rijeke Kupe. Sastanak zainteresiranih je u Žakanju, a pokret s kanuima s dva ili tri sjedala, veslima i prslucima ide uzvodno oko 4 km prema mjestu Sračak. Preko slapova na putu kanui se prenose, što je idealno za dodatnu tjelovježbu. Nizvodnim vraćanjem bit će lakše jer vas rijeka kroz sve njezine ljepote sama nosi.  

Mnogi na karlovačke rijeke dolaze u potrazi za nezaboravnom zabavom, pa se ovdje mogu naći obitelj, društva, a često se ovdje dolazi i na team building. Za bilo koji od ovih sportova na vodi preporučujemo ponijeti kupaći kostim, ručnik, suhu obuću i odjeću te kremu za zaštitu od sunca. Popis agencija koje nude ove aktivnosti pogledajte na linku.