Na sutoku  četiri rijeke – Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre nalazi se grad čija je jedinstvena jezgra sagrađena u obliku šesterokrake zvijezde. Smješten u najužem dijelu Hrvatske, uljepšan je zelenilom, prekrasnim parkovima, bogatom poviješću i brojnim atrakcijama koje posjetitelju mogu ispuniti cijeli odmor, a evo plana za 48 sati zbog kojih ćete poželjeti još koji dan u Karlovcu!

Protegnite noge do Dubovca

Kad stignete u grad, nakon šetnje Zvijezdom i kave u centru grada, popnite se na humak povrh Kupe gdje ponosno stoji Stari grad Dubovac, karlovački povijesni spomenik koji je nekada bio obrambena kula, a danas je izletište. Riječ je o mjestu s kojeg se pruža privlačan pogled na grad i okolicu, ali i mjesto na kojem možete puno naučiti o povijesti Starog grada. Inače, na Starom gradu Dubovcu održava se od  17. i 18.7. Međunarodni etno jazz festival i to 14. po redu. 

Najnoviju povijest grada upoznat ćete u Muzeju Domovinskog rata na Turnju. Zanimljiv interaktivan muzej zainteresirat će vas svojom modernom komunikacijom. Muzej na Turnju nezaobilazna je točka priče o karlovačkoj i hrvatskoj povijesti.

Zabavite se s ribicama

Popodne provedite u Slatkovodnom akvariju Aquatika. Tamo možete pronaći gotovo 100 vrsta slatkovodnih riba u okruženju koje simulira njihovo prirodno stanište. Šetajući akvarijem, naučit ćete sve o bogatom životinjskom i biljnom svijetu rijeka, a tko je bolji izbor za prezentaciju riječne flore i faune nego Karlovac, grad na četiri rijeke. No, prije avanture okrijepite se i napunite energijom u nekom od restorana. Želite li isprobati tradicionalnu kuhinju, posjetite restorane s oznakom Trad. food spot i uživajte u jelima pripremljenima od domaćih namirnica i prema domaćim receptima. Predvečer prošećite gradom po nekoj od gradskih šetnica i odmorite se za novi dan.

Upoznajte grad na 2 kotača

Za drugi vam dan preporučujemo također aktivno jutro! Karlovačka je županija jedna od poznatijih biciklističkih destinacija, a Karlovac je odlično polazište. Osim što u gradu možete unajmiti bicikle ako nemate svoje, možete se i uputiti na neku od biciklističkih ruta koje prolaze okolnim mjestima i ostalim gradovima županije. Nakon biciklističke avanture, nemojte zaboraviti na bogatu gastronomsku ponudu Karlovca i Karlovačke županije, pa potražite neko od autohtonih jela u restoranima s oznakama Trad. food spot.,a u karlovačkim restoranima isprobajte vrhunske menije s pivskom aromom https://visitkarlovac.hr/sto-okusiti-u-karlovcu/.

Osvježenje potražite u Korani

Postane li vam na biciklu vruće, osvježiti se možete na jednom od najljepših kupališta u županiji. Foginovo kupalište čeka na vas s uređenim plažama i mnoštvo rekreativnog i zabavnog sadržaja koje možete upotpuniti „petom rijekom“ Karlovačke županije – pivom.

 

Zaplovite na Žitnoj lađi 

Nakon lagane rekreacije,  preporučujemo vam da se opustite plovidbom po rijeci Kupi i to na Žitnoj lađi, autentičnom brodu po uzoru na one koji su Kupom plovili u 18. stoljeću. Polazak je iz mjesta Brođani, mjestu udaljenom 15-ak kilometara od Karlovca, a vožnja će biti izvrsna prilika za sumiranje svih doživljaja u protekla dva dana što će vas navesti da poželite još barem jedan dan u Karlovcu. Sve informacije potražite ovdje

Osim spomenutog Međunarodnog etno jazz festivala, Karlovac možete upoznati i kroz razna ljetna događanja. Jeste li znali da ove godine Karlovac slavi 441. rođendan? Tako je, 13. srpnja tim će povodom na glavnom gradskom trgu biti održan Rođendanski bal, a od 23. 6. do glavne proslave 13. 7. odvija se mnogo događanja pod nazivom Zvjezdano ljeto.

Besplatne ture subotom

U pratnji turističkih vodiča uputite se na besplatna razgledavanja Karlovca za individualne posjetitelje. U razgled grada na četiri rijeke možete se uključiti svake subote od 11.00 sati uz prethodnu najavu.