Ljeto je vrijeme za kupanje i gdje god se odvijalo, jednostavno je potrebno za lakše preživljavanje. More, jezera, rijeke ili bazeni – bitno da nas osvježi! Jedan od najpoželjnijih vrsta ljetnog kupanja je na rijeci. Ona je obično hladna, čista zbog svoje protočnosti, a kad na jednom području možete birati između 4 prekrasne rijeke, onda znate da se na dobroj ljetnoj destinaciji. Baš kao u Karlovačkoj županiji koja se na svakoj od 4 riječna bisera diči odličnim kupalištima. 

1. Najpoznatije kupalište u Karlovcu

Na rijeci Korani najpoznatije kupalište nalazi se skoro u samom centru Karlovca. Foginovo kupalište dobitnik je Zelenog cvijeta i Turističkog cvijeta. Tu dolaze posjetitelji željni odmora, opuštanja, zabave i zdravlja. Naime, u 19. je stoljeću dokazano da je koranska voda ljekovita, a danas je privlačna i onima u potrazi za mnogim zabavnim sadržajima. Boćalište, odbojka na pijesku, viseća kuglana, sprave za vježbanje i vaterpolo igralište, a prilagođeno je i osobama s invaliditetom. Osim mnoštva sadržaja, prepuno je i ljetnih događanja od kojih se posebno ističe Riječno kino. 

2. Ozaljski gradski biser 

Na rijeci Kupi koja je zaštitni znak grada Ozlja, idiličnog gradića Zrinskih i Frankopana, moguće je uživati na uređenom gradskom kupalištu ispod HE Munjare. Uz malo skromnije sadržaje poput drvenog splava, igrališta za odbojku, mjesta za presvlačenje, visećih ležaljki, klupa i roštilja, atraktivan su faktor ljetna događanja u Ozlju pod nazivom Ljeto u Ozlju. Razni koncerti, kino, akcije i radionice upotpunit će doživljaj rashlađivanja u prekrasnoj Kupi. 

3. Putem Mrežnice

Duž čitavog toka Mrežnice, od Duga Rese do Mrežničkog briga, nalazi se nekoliko idiličnih kupališta. Na jednoj od najljepših rijeka vapnenačkog krša, bogate sedrenim branama, pronađite U Duga Resi su Bosiljevac, Gilović selo, Gradsko kupalište, Kupalište u Zvečaju, Otok ljubavi i Vesela livada, kupališni biseri na kojima možete uživati u suncu i čistoj vodi Mrežnice. Mrežnica je odličan izbor za lagani i opuštajući, ali i avanturistički odmor, pa je popularna i za kajaking i rafting. Sve na jednom mjestu možete pronaći smjestite li se u Kampu Slapić, nekoliko puta proglašenim najboljim kampom u kontinentalnoj Hrvatskoj. Uvjerite se sami. 

4. Kupalište na Dobri

Jedno od najpoznatijih kupališta na četvrtoj rijeci Dobri jest Kupalište Grdun, lijepo uređeno kupalište s popratnim sadržajima poput igrališta za odbojku i nogomet. Pejzažem dominira drveni most, stari mlin i veliki slap. S obzirom na to da je zbog HE voda malo hladnija, odličan je prijedlog i kupalište u Jarčem Polju kod Motela Dobra. Tamo na jednom mjestu imate sve: prekrasan smještaj, restoran  s pogledom na rijeku i, najvažnije, mjesto za kupanje u rijeci Dobri.