Planirate godišnji s obitelji, prijateljima ili partnerom? Karlovačka županija idealna je kontinentalna destinacija za ljetni odmor. Mnoštvo kulturnih i prirodnih posebnosti, pregršt aktivnosti koje možete isprobati na jednom mjestu, a sve obavijeno svježinom četiriju rijeka u kojima se svakog trenutka možete rashladiti, učinit će vaš odmor nezaboravnim. 

1. Kupanje na Mrežnici

Mrežnica je možda najpopularnija od slavne četvorke za kupanje i druge razne aktivnosti. Prije no što izađete iz klimatiziranog prostora i podsjetite se da su nas visoke temperature već dohvatile, saznajte gdje se na Mrežnici možete osvježiti. Bosiljevac, Gilović selo, Gradsko kupalište, Kupalište u Zvečaju, Mrežnički brig, Otok ljubavi i Vesela livada kupališni su biseri na kojima možete uživati u čistoj vodi ove rijeke. 

2. Ozaljske radosti

U Ozlju se stalno nešto događa, a iz dana u dan možete se informirati na njihovoj FB stranici, zaista su ažurni. Popularna atrakcija Rumobil vlakom u Ozalj jest mogućnost da na neko od događanja stignete direktnim vlakom iz Zagreba ili Karlovca. Vlakom u Ozalj, vlakom iz Ozlja, autom biciklom ili pješke… Na koncert, kupanje u Kupi ili u posjet vinskoj cesti – na vama je. Bitno je samo da opušteno otkrivate sve čari ozaljskih radosti. 

3. Istraživanje Rastoka i kupanje u Slunjčici 

Nazivaju ih još i Malim Plitvicama, a riječ je o prekrasnom vodeničarskom naselju udaljenom od „velikih“ Plitvica samo 30-ak kilometara. Koje god temperature žalile i palile, šetnja među kućama čija su dvorišta vodena, rashladit će vam i tijelo i um. Smirujuće žuborenje rijeke Slunjčice i njezinih slapova možete upotpuniti novim saznanjima.

4. Potražite hlad u Slatkovodnom akvariju u Karlovcu 

U gradu Karlovcu hladovinu možete potražiti u Slatkovodnom akvariju, jedinom slatkovodnom u Hrvatskoj. Tamo možete vidjeti i saznati sve o više od 100 vrsta slatkovodnih riba koje prikazuju živi svijet rijeka i močvara na području županije. Sve najbitnije informacije možete potražiti na službenoj web stranici akvarija. 

5. Zaputite se do jednog od vinskih podruma Vivodine 

Svaka od točaka nudi priliku za osvježenje, pa tako i ova. Osvježite svoje nepce nekim od vina slavnih vinskih podruma Vivodine. Zaputite li se po Ozaljsko-vivodinskoj vinskoj cesti dugačkoj oko 30 km, dospjet ćete u prekrasan krajolik blagih brežuljaka prošaran klijetima, a na gospodarstvima rado će vas ugostiti, pa okusite eno gastronomsku ponudu koju nude. Pogledajte gdje možete okusiti plodove vinorodnog kraja.  

U Karlovačkoj županiji možete pronaći još pregršt načina da tamo provedete ljeto, a mi smo se držali osvježavajućih primjera. Ostale potražite na www.visitkarlovaccounty.hr/.