TRAGOVIMA SLAVE RAŠKAJ / “Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj“ je kulturno-turistički proizvod koji integrira kulturno-povijesnu baštinu s turističkom eno-gastro ponudom unutar lokalne zajednice s ciljem brendiranja i pozicioniranja Ozlja na turističku kartu Hrvatske, ali i Europe – Ozalj je prvi grad iz Hrvatske koji se nalazi na Ruti impresionizma Vijeća Europe, upravo radi baštine Slave Raškaj.

Cilj ove rute je povezati kulturnu baštinu Ozlja (Stari grad Ozalj, Zavičajni muzej Ozalj, Munjara, Etno park Ozalj, crkva Sv. Vida) s radom i životom Slave Raškaj – šetnja Ozljem i obilazak izvornih mjesta na kojima je stvarala Slava Raškaj, uz interpretaciju i prezentaciju. Posjetitelji prolaze Kupskom dolinom svjetla i vode, čije je resurse htio uobličiti i obuzdati sam Nikola Tesla, a njegovi patenti su u konačnici i upotrjebljeni  u „Munjari grada Karlovca“, remek djelu neorenesansne gradnje Hermanna Bollea i Valerijana Riesznera. Na kraju rute, posjetiteljima su prezentirana i ponuđena jela koja se baziraju na energetskim vrijednostima koje je zagovarao sam Tesla, a u skladu su i s povijesnom i eno-gastro ponudom kraja (torta Katarine Zrinske, štrudle od oraha i grožđa…). Ova ruta bit će uvertira u magičan Tjedan štrudle u Karlovačkoj županiji 2020.

 

Ruta uključuje obilazak Etno park Ozalj – HE Munjara (gradsko kupalište, most preko Kupe) – šetnica Emilija Laszowskog – Crkva Svetog Vida i grob Slave Raškaj – Stari grad Ozalj i Zavičajni muzej Ozalj

    • Cijena – 30 kn/osobi uključuje stručno vodstvo i ulaznicu u Zavičajni muzej Ozalj (plaćanje po dolasku)
    • Polazak – u Etno parku Ozalj od 9:30 sati
    • Trajanje – 2 sata
    • Potvrdu dolaska pošaljite na mail muzoz@ka.t-com.hr

Radujemo se Vašem dolasku!